Adina Uihlein is op 25 april 1990 in Duitsland geboren en deed haar eerste zangervaringen op bij het Kinder- en later Jugendchor van de gemeente in Wermelskirchen, Duitsland. Hier kon zij eerste podiumervaringen opdoen, door optredens met het koor en diverse kindermusicalopvoeringen.

Inspiratie
In 2001 raakte zij na een bezoek aan de opera “Tosca” in Düsseldorf helemaal geïnspireerd door de klassieke muziek. Wat zeker meespeelde is dat haar overgrootoom John Wegner een hoofdrol vervulde in deze opera. In datzelfde jaar besloot Adina privé zangles te nemen bij de sopraan Britta Specht waaruit enkele solo-optredens voortvloeide.

Hoofdprijs
In 2004 werd zij frontsinger van de melodic-metal band “Cyrius”, waarmee zij in 2006 de hoofdprijs van het “Schülerrock-Festival” in Wuppertal won.
Vanaf 2005 naam zij les bij de Russische mezzo-sopraan Julia Engelhardt in Solingen. Hier maakte zij eerste ervaringen met operette repertoire.

Het conservatorium
Zang bleef gedurende de jaren een groot interessegebied van Adina. In 2011 besloot zij zang te sturen. Daarvoor volgde zij eerst de vooropleiding klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium Enschede, waar zij les van de mezzo-sopraan Annette Kleine kreeg. Na de vooropleiding stroomde Adina door als bachelor studente klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In juli 2013 eindigde zij als studente van Annette Kleine en per september 2013 maakte zij de overstap naar de sopraan Claudia Patacca, waar zij tot op heden nog steeds les van heeft.

Optredens
Door haar studie kreeg zij de kans om op de Hugo Wolf Tag in de Doelen in Rotterdam te zingen en maakte ze deel uit van een aantal lunchconcerten in de Arkezaal in Enschede. Ook is zij bevriend met de organisatie achter “Opera per tutti”, waar zij in 2011 de kans kreeg om als extra sopraan een aantal stukken te zingen.

Meer informatie:
Video’s van Adina
Neem contact op met Adina